Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Μανικιούρ με βερνίκι crackle!

Επηρεασμένη, καθώς είμαι, από το beauty blogging αλλά και από προηγούμενή μου ανάρτηση που ήταν γεμάτη φωτογραφίες και προϊόντα μακιγιάζ, είπα να αφιερώσω το σημερινό άρθρο αποκλειστικά και μόνο στον τομέα της ομορφιάς και της περιποίησης! Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ασχολούμαι και πολύ με την εμφάνισή μου, όμως από παιδί έβαφα τα νύχια μου. Ίσως ήταν ένα μέσο για να εκφράζω τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες, ίσως απλώς ο τρόπος μου για να περνάω τις βαρετές ώρες στο χωριό το καλοκαίρι όταν ήμουν στην προεφηβεία και την εφηβεία, το βάψιμο των νυχιών είναι μια δραστηριότητα που με απασχολεί εδώ και πολλάαααα χρόνια. Οπότε, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για το πρώτο μου αμιγώς beauty άρθρο! Καλά, και επειδή αυτή την εποχή η μόνη ενασχόλησή μου με την εμφάνισή μου είναι να βάφω τα νύχια μου!

Ήθελα να τελειώσω το μαύρο μου βερνίκι αλλά νόμιζα πως δεν θα μου έφτανε για ολοκληρωμένο μανικιούρ, οπότε εμπνεύστηκα τον ακόλουθο συνδυασμό: μαύρο χρώμα στον δείκτη και τον παράμεσο και λευκό κρεμ με επίστρωση μαύρου crackle στα υπόλοιπα. Δεν είναι και πολύ καλλιτεχνικό ούτε ευφάνταστο (δεν είμαι του nail art γενικά), αλλά ήθελα καιρό να το κάνω! Τελικά αποδείχθηκε ότι το βερνίκι δεν ήθελε να τελειώσει τόσο εύκολα, οπότε έκανα το ίδιο και στα πόδια, όμως ακόμα και μετά απ' αυτό έχει μείνει λίγο ακόμα στο μπουκαλάκι! Τα παρατάω! Το αφήνω στην άκρη και σταματάω τους ψυχαναγκασμούς: θα τελειώσω το μαύρο αργότερα!
Και ιδού το αποτέλεσμα στα νύχια μου:





Τα βερνίκια που χρησιμοποίησα είναι τα παρακάτω:









Το μαύρο βερνίκι είναι ένα no-name από τα Hondos Center:


Παρ' ό,τι είναι "μάρκα μ' έκαψες" έχει αρκετά καλή διάρκεια και συναγωνίζεται επάξια άλλα επώνυμα. Η ποσότητά του δεν αναγράφεται στο μπουκαλάκι ή τουλάχιστον δεν φαίνεται πια, αλλά υπολογίζω ότι είναι γύρω στα 8ml. Με δύο στρώσεις το χρώμα βγαίνει ωραιότατο και απόλυτα μαύρο. Έχει λάμψη από μόνο του, όμως στο συγκεκριμένο μανικιούρ τού έχω περάσει από πάνω μια στρώση top coat.





Το άσπρο κρεμ είναι το Sheer cream της εταιρίας Oriflame, από τη σειρά Pure colour nail polish:



Έχει κανονική διάρκεια και το χρώμα του είναι πολύ όμορφο και σικάτο, ένα κρεμώδες λευκό που μου θυμίζει νυφικό! Δυστυχώς χρειάζεται κάμποσες στρώσεις για να φανεί τέλεια το χρώμα του, περίπου πέντε-έξι, πράγμα που το κάνει να τελειώνει γρήγορα. Η ποσότητά του είναι 8ml. Έχει λεπτό πινελάκι, χαρακτηριστικό που εμένα με βολεύει μιας κι έχω κοντά νύχια, όμως όχι και τις περισσότερες κοπέλες... Τέλος, έχει κανονική λάμψη αλλά το προτιμώ με top coat.





Το crackle είναι της εταιρίας Avon, το Black από τη σειρά Mosaic effects:



Δεν έχω δοκιμάσει άλλο βερνίκι crackle οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Συνοπτικά, εφαρμόζεις το βερνίκι αυτού του είδους πάνω σε ήδη βαμμένα νύχια κι αυτό σχεδόν αμέσως εμφανίζει ρωγμές σε όλη την επιφάνεια του νυχιού, πράγμα που επιτρέπει να φαίνεται και το χρώμα από κάτω του. Το συγκεκριμένο της Avon "ραγίζει" επαρκώς, εκτός από το μικρό δάχτυλο του ποδιού. Το χρώμα του είναι πολύ μαύρο αλλά δεν έχει λάμψη, χωρίς να είναι, όμως, και ματ. Γι' αυτό το λόγο εφαρμόζω πάντα από πάνω μια στρώση top coat. Δυστυχώς πήζει πολύ εύκολα και χρειάζεται συνεχώς να το ανανεώνω με οινόπνευμα μέσα στο μπουκαλάκι του. Ευτυχώς αυτό δεν επηρεάζει την απόδοσή του στο "ράγισμα". Τέλος, το πινελάκι του είναι το κλασικό μεγάλο, πλατύ και εύχρηστο της Avon, που πιστεύω ότι βολεύει τον περισσότερο κόσμο και η ποσότητά του είναι 12ml.
Προσωπικά δεν ήμουν ποτέ λάτρης των crackle βερνικιών, όμως ήθελα πολύ να δοκιμάσω ένα όταν ήταν στη μόδα πριν περίπου τρία χρόνια.

,


Πάντα εφαρμόζω μία στρώση βάσης στα νύχια μου πριν το χρώμα, κι αυτό για να τα προστατεύσω καθώς κιτρινίζουν αμέσως, ειδικά τα νύχια των ποδιών. Αυτό τον καιρό έχω δύο διαφορετικές βάσεις της Oriflame, μια με μωβ λάμψη που εξουδετερώνει οπτικά τις κιτρινίλες και μια 2-σε-1 που είναι βάση και top coat. Είναι και οι δύο διαφανείς. Η εταιρία δεν τις βγάζει πλέον οπότε δεν τις δείχνω, όμως από ό,τι καταλαβαίνω τις έχει αντικαταστήσει με αυτό και αυτό.


Εν τέλει, είμαι αρκετά ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα αν και μου φαίνεται κάπως "ψόφιο" για καλοκαίρι... Σίγουρα στο επόμενο βάψιμο θα προτιμήσω κάτι πιο ζωντανό και χρωματιστό! Για να δούμε, ποια θα είναι η έμπνευση της επόμενης εβδομάδας;!



Υ.Γ. Θα ήθελα να αναφέρω προς αποφυγή πιθανών παρεξηγήσεων ότι είμαι εγγεγραμμένο μέλος της Oriflame και γι' αυτό έχω πολλά προϊόντα της εταιρίας. Παρ' όλ' αυτά, δεν με πληρώνουν για να τους κάνω διαφήμιση ούτε μου έχει ζητήσει κανείς κάτι τέτοιο και ό,τι αναφέρω στο μπλογκ είναι απλώς η ακριβής και προσωπική μου άποψη.

2 σχόλια:

  1. Αγαπάμε το μαύρο σαν επιλογή για τα νύχια και το καλοκαίρι! Clasic παντός καιρού! xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σίγουρα μια εύκολη επιλογή που δεν δεσμεύει και με το crackle ανανεώνεται στη στιγμή!
      Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!

      Διαγραφή